Hoe lang blijven helium ballons zweven

Hoe lang blijven helium ballonnen goed? En wat kun je zelf doen?

Als je iemand een super leuke ballon cadeau doet wil je natuurlijk wel zeker weten dat diegene lekker lang van zijn verrassing kan genieten. Een vraag die wij dan ook heel vaak krijgen is hoe lang een helium ballon goed blijft.
Gelukkig kunnen we garanderen dat dit met onze ballonnen wel goed zit. Een folie ballon blijft gemiddeld zo’n 10 tot 14 dagen zweven, de grotere bubble ballons zelfs 3 tot 4 weken! Natuurlijk kun je zelf ook iets doen om een helium ballon langer te laten zweven.

Wij geven je 3 tips.

10 1100 K 1 291x300

1. Voorkom teveel zon

Helium ballonnen kunnen niet goed tegen volle zon. Helium zet namelijk uit als het te warm wordt waardoor de ballon kan knappen. Je ballon blijft het langst goed als je deze binnen houdt. Wil je jouw ballon toch graag buiten gebruiken, voor de aankleding van een feestje bijvoorbeeld? Geef hem dan als dat mogelijk is een plekje in de schaduw.

2. Blaas een beetje lucht bij

Het is onvermijdelijk dat er na verloop van tijd een beetje helium uit de ballon ontsnapt, waardoor deze zijn mooie volle vorm wat zal verliezen. Je kunt dit makkelijk oplossen door zelf, bijvoorbeeld met een rietje, een klein beetje lucht door het ventiel in de ballon te blazen.

3. Ballonnen zijn geen speelgoed

Voorzorgsmaatregelen voor kinderen en huisdieren: ballonnen zijn geen speelgoed. Niet opgeblazen of kapot geklapte ballonnen kunnen verstikkingsgevaar opleveren en mogen nooit zonder toezicht aan kinderen onder 8 jaar worden achtergelaten. Bewaar ballonnen van huisdieren vandaan, zodat ze zich niet kunnen verwarren of verwonden aan ballonlinten of per ongeluk knallende ballons of andere decoratieve voorwerpen kunnen inslikken. Als een ballon klapt verwijder dan alle resten en de decoratieve materialen onmiddellijk.

IMG 20210204 WA0012 225x300

Ballonbox bestellen?

Ben je op zoek naar een origineel cadeau? Iemand écht verrassen doe je met een ballon van Ballonbox! Kies in onze webshop uit de mooiste ballonnen voor elk bijzonder moment. Maak je ballonbox af met een mooi kaartje of kadootje, kies een afleverdatum en wij verzorgen de rest!

Bestel eenvoudig in 3 stappen

  • Stap 1 Icon balloon min Kies een ballon
  • Stap 2 Icon card min Kies een kaartje
  • Stap 3 Icon package min Verzenden